really simple ssl plugin
Really simple SSL 2.0 beschikbaar

Ik heb deze week een flink verbeterde versie van de Really Simple SSL plugin uitgebracht. Het doel van de plugin is om het installeren van SSL op je website extreem makkelijk te maken. In de 1.0 versie moest je nog iets doen, nu hoef je eigenlijk alleen maar de plugin te activeren, en je bent klaar!

Wat is er nieuw

  • Automatische SSL detectie
  • Doorsturen met behulp van het .htaccess bestand
  • Wijzigen van siteurl en homeurl in https://

Wat doet Really Simple SSL voor je?

Als de plugin SSL detecteerd doet hij drie dingen:

  • Al het binnenkomende verkeer wordt doorgestuurd naar het https url, als het mogelijk is met .htaccess, anders met javascript.
  • De http:// uit het websiteurl wordt veranderd in https://
  • Alle hyperlinks die http:// bevatten worden vervangen door https, waardoor alle hardgecodeerde links naar http in het theme of in de content worden gefixed.

Met deze wijzigingen is het installeren van SSL op je WordPress website ontzettend makkelijk geworden! Het meeste werk dat de plugin doet gebeurd aan de back-end kant van WordPress, waardoor de performance zeer goed is.

Versie 2.1 is al weer in ontwikkeling: de volgende versie gaat je website scannen op niet veilige links. Als je alle niet SSL links hebt verwijderd kan de plugin stoppen met het automatisch vervangen van deze links, wat de plugin nog wat sneller maakt.

Download

Je kan de plugin vinden op https://wordpress.org/plugins/really-simple-ssl/